Ajankohtaista

Hallintojohtaja Jani Räsänen jättää tehtävänsä

Suomen Talotekniikka Oy:n hallintojohtaja Jani Räsänen jättää tehtävänsä ja Janin viimeinen työpäivä konsernin palveluksessa on 31.1.2023. Jani työskenteli yhtiön hallintojohtajana vuodesta 2016.

”Seitsemän vuoden aikana olen oppinut paljon niin ammatillisesti kuin ihmisistäkin. STT:ssä työskentely on ollut minulle nautinnollista ja se on ollut aidosti suuri kunnia. On ollut ilo ja etuoikeus työskennellä alan todellisten ammattilaisten kanssa.” Jani kommentoi.

Hallintojohtajan vastuut siirtyvät konsernin toimitusjohtaja Kari Varkille ja työtehtävät järjestellään uudelleen talous- ja henkilöstöhallinnon sisällä.

Haluamme kiittää Jania vuosien sitoutumisesta yhtiön kehittämiseen.

Lisätietoja antaa

 

Kari Varkki

Saipu Oy ja Suomen Talotekniikka Oy toimitusjohtaja

 

Saipu-STT -konsernia johdetaan jatkossa yhtenä yrityksenä

Saipu-STT -konsernia johdetaan jatkossa yhtenä yrityksenä

Konsernin organisaatio muodostuu 16.1.2023 alkaen kolmesta toimialasta: LVIA, Sähkö ja Mikkelin alueyksiköt.

Toimialojen johtoon on tehty seuraavat nimitykset:

  • LVIA-toimiala: Heikki Hartikainen, toimialajohtaja, LVIA,
  • Sähkö-toimiala: Arto Pekonen, toimialajohtaja, Sähkö,
  • Mikkelin ja Pieksämäen alueyksiköt: Martin Köckritz, liiketoimintajohtaja.

Ville Vilska on nimitetty konsernin kehitysjohtajaksi vastuualueenaan strategia, kehitys, viestintä ja toimintojen integraatio sekä liiketoiminnan tuki asiakkuuksissa ja hankekehityksessä.

Tytäryritysten ja yksiköiden toiminta jatkuu ennallaan. Saipun ja STT:n pääkaupunkiseudun yksiköitä johdetaan jatkossa toimialoittain LVIA ja Sähkö. Suomen Talotekniikka Oy ja sen tytäryhtiöt jatkavat toistaiseksi omina juridisina yhtiöinään.

Pääkaupunkiseudun Sähkö-yksikön päälliköksi on nimitetty Anssi Anttila.

Pääkaupunkiseudun LVIA-yksikön päällikkönä toimii toistaiseksi Heikki Hartikainen (oto) ja Vantaan toimipisteen asennuspäälliköksi on nimitetty Tony Lindholm.

Jyväskylän aluejohtajaksi on nimitetty Sampsa Larnos.

Tampereen LVIA-yksikön päälliköksi on nimitetty Joni Pertta ja sähköyksikön aluejohtajana jatkaa Sami Kaikko.

Muiden yritysten ja yksiköiden johdossa ei tapahdu muutoksia.

Konsernin johtoryhmän muodostavat Kari Varkki, Arto Pekonen, Heikki Hartikainen, Martin Köckritz, Ville Vilska ja Antti Koivuniemi.

Lisätietoja:

Kari Varkki, Saipu Oy:n ja Suomen Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja

 

Saipu Oy on nostanut omistusosuuden Suomen Talotekniikka -konsernista 100 prosenttiin

Saipu Oy on nostanut omistusosuuden Suomen Talotekniikka -konsernista 100 prosenttiin vauhdittaakseen yhtiöiden toimintojen yhdistämistä.

Päätöksen myötä Saipun ja STT-konsernin liiketoimintaa johdetaan jatkossa yhtenä yrityksenä. Toimitusjohtaja Reima Alanko on 22.12.2022 yhteisymmärryksessä hallituksen kanssa jättänyt tehtävänsä. STT:n toimitusjohtajaksi on nimitetty Saipun toimitusjohtaja Kari Varkki.

Saipun hallitus kiittää Reima Alankoa suuresta työstä STT-konsernin kehittämisessä.

Toimintojen yhdistämisellä haetaan tehokkuutta ja kannattavuutta sekä pyritään tukemaan alueellista liiketoimintaa. STT:n tytäryritykset jatkavat toistaiseksi omina juridisina yhtiöinään. Saipu-STT-konsernille muodostetaan yhteinen johtoryhmä, joka jatkaa uuden toimiala- ja alueorganisaation suunnittelua.

Lisätietoja:

Kari Varkki, Saipu Oy:n ja STT:n toimitusjohtaja

 

STT toteuttaa We Land -toimistohankkeen ilmanvaihtotyöt

STT on solminut sopimuksen Helsingin Ruoholahteen rakentuvan toimistorakennuksen ilmanvaihtourakasta ja työt alkavat marraskuun 2022 aikana.

We Landin kokonaisala on noin 37 000 neliömetriä ja rakennusmassa muodostuu kahdesta osasta: 7-kerroksinen jalusta ja 14-kerroksinen torniosa. Matalassa osassa on kerrosten läpi ulottuva luonnonvalokuilu. Toimistotilaa on noin 18 000 m2, ravintola- ja kahvilapalveluita 1 700 m2.  We Land -talon konseptin ytimenä on alueen muille toimijoille ja asukkaille avoimet tilat ja palvelut.

Hankkeen rakennuttaja on NCC Property Development Oy ja KVR-pääurakoitsijana toimii NCC Suomi Oy

Joni Pertta nimitetty hankintapäälliköksi

Joni Pertta (insinööri) on aloittanut 14.11.2022 Suomen Talotekniikan hankintapäällikkönä.

Jonilla on vahva kokemus urakoinnista ja suunnittelusta sekä KVR kohteiden suunnittelun ohjauksesta ja talotekniikkapäällikkönä toimimisesta.

Hankintapäällikkönä hän vastaa konsernin hankinnoista ja niiden kehittämisestä. Joni on aktiivisesti mukana projektihankinnoissa ja hankintakokouksissa. Jatkossa Joni toimii Symbrio pääkäyttäjänä sekä osallistuu jo laskentavaiheessa hankintojen osalta tarjousprosessiin. Hankintapäällikkö raportoi toimitusjohtajalle ja kuuluu Saipu-STT hankintajohtoryhmään. Jonin toimipaikka on Tampere.

Yritysfuusio

Suomen Talotekniikka Helsinki Oy, Suomen Talotekniikka Sähkö Helsinki Oy ja Suomen Talotekniikka Mäntsälä Oy sulautuvat yhdeksi yhtiöksi 1.10.2022 alkaen. Jatkossa toimimme näiden yhtiöiden osalta yhdellä nimellä Suomen Talotekniikka Helsinki Oy (y-tunnus 2295836-7).

STT toteuttaa LVI-työt Lyyran hotellihankkeeseen

Aikaisemmin solmitun toimistorakennusta koskevan urakkasopimuksen jatkoksi olemme saaneet tilauksen hotellia koskevien LVI-töiden toteuttamisesta.

Kohde valmistuu Helsingin Hakaniemeen vaiheittain siten, että toimistotilojen osalta LVI-työt valmistuvat vuoden 2022 aikana ja hotellin osalta vuoden 2023 aikana.

Lyyra on paitsi inklusiivisuuden, myös vihreän rakentamisen edelläkävijä. Valmistuessaan Lyyran toimistotilat ja hotelli tulevat kantamaan LEED Platinum -sertifikaatteja, jotka osoittavat, että rakennukset on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Kattotiloja tullaan käyttämään mahdollisimman laajasti viherkattoina, jotka luovat viihtyisyyttä ja tuovat palan luontoa lähelle rakennusta. Hotelliin tulee kaikkiaan 174 huonetta sekä asuintiloja.

Hankkeen rakennuttaja on YLVA ja projektinjohtajana sekä päätoteuttajana toimii Haahtela

STT toteuttaa LVI-työt Tokmannin logistiikkakeskuksen uuteen laajennusosaan Mäntsälään

STT ja Fira ovat allekirjoittaneet sopimuksen laajennusosan LVI-urakasta. Varastorakennus sijoittuu Tokmannin nykyisen hallinto- ja logistiikkakeskuksen välittömään läheisyyteen.

Uusi varasto rakennetaan BREEAM-ympäristösertifioinnin kriteereillä ”Very Good” -tasoiseksi ja erityistä huomiota kiinnitetään rakentamisen ja käytön ympäristövaikutuksiin. Varastorakennus on kooltaan noin 55 000 neliömetriä ja se otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäinen osa otetaan käyttöön kesällä 2023 ja kokonaisuudessaan rakennus valmistuu keväällä 2024.

Lisätietoa hankkeesta antaa aluejohtaja Ville Vilska.

Suomen Talotekniikka on mukana Järvenpään Bulevardikortteli -hankkeessa

STT on solminut jo kolmannen urakkasopimuksen Järvenpään Bulevardikortteliin ja tilaajana toimii hankkeen päätoteuttaja YIT. Ensimmäinen sopimus koskee asuintalo Basson LVI-urakkaa, jossa työt aloitettiin vuonna 2021. Seuraavaksi solmittiin sopimus korttelin alle rakennettavan pysäköintilaitoksen LVIS-urakasta, jossa työt on aloitettu keväällä 2022. Viimeisimpänä sopimus laadittiin asuintalo Balanssin LVI-urakasta, jossa työt alkavat loppukesästä 2022.

Bulevardikortteli on Järvenpään keskustan uusi keskipiste. Ruokakauppa, kahvilat ja ravintolat sijaitsevat samassa kokonaisuudessa korkealaatuisten kotien kanssa. Uusi eläväinen keskuskortteli on kävelykatu Jannen varrella, muutaman askeleen päässä rautatieasemasta ja lähellä Tuusulanjärven rantapuistoa. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 aikana.

Lisätietoa hankkeesta antaa aluejohtaja Ville Vilska.

Vantaan toimipiste muuttaa 11.4.2022

Vantaan toimipisteemme muuttaa 11.4.2022 uusiin toimitiloihin osoitteeseen Perintökuja 8, 01510 Vantaa. Uudet tilat sijaitsevat aivan vanhojen vieressä talossa Avia Line 1.