Suomen Talotekniikka mukana rakentamassa Suomen kestävintä rakennusta

Suomen Talotekniikka on valittu LVI-urakoitsijaksi Lyyran toimistohankkeeseen. Helsingin Hakaniemeen rakentuvasta Lyyra-korttelista rakennetaan Suomen kestävintä rakennusta.

Lyyralle haetaan korkeinta mahdollista LEED-Platinum sertifikaattia, ja kaikki Lyyran osat pyritään saamaan parhaaseen A-energialuokkaan. Lyyran työmaalla tehdään erityisiä ponnisteluja tasa-arvon ja eettisen työmaatoteutuksen eteen. Rakennuttajan tavoitteena on, että Lyyra tulee olemaan kestävän rakentamisen malliesimerkki koko kiinteistö- ja rakennusalalle

Hanke käsittää kaksi rakennusta, joista löytyvät hotelli, liiketilat, toimistotilat sekä tutkijoille suunnatut asunnot. Suomen Talotekniikan urakka pitää sisällään toimistorakennuksen LVI-työt osoitteessa Toinen linja 7.

Hankkeen rakennuttajana toimii Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama yritys YLVA ja hankkeen päätoteuttajana toimii Haahtela.

Korttelihanke on purku ja perustustyöt tehty ja valmistumisen on tarkoitus tapahtua vaiheittain vuosien 2023 ja 2024 aikana. Toimistotilojen on tarkoitus valmistua ensimmäisenä.

Hankkeeseen liittyvät lisätiedot: 
Suomen Talotekniikka, aluejohtaja Ville Vilska
Haahtela, työpäällikkö Jari Pelkonen